ESET je přední dodavatel digitálního zabezpečení pro domácí uživatele i firemní zákazníky v České republice a zároveň obchodní partner firmy Servodata. Historie spojení těchto společností sahá až do roku 2006. Za tu dobu se spolupráce Servodat a ESETu upevnila, a proto se není čemu divit, že i tento rok dostali zástupci Servodat pozvání na akci s názvem “Farma”, kterou přátelé z ESETu pořádají. Během jejího průběhu jsme vyzpovídali obchodního specialistu pro klíčové partnery Vojtěcha Hudce, abychom získali pohled na Servodata takříkajíc “z druhé strany.”.

Mohl byste se nám krátce představit?

Jmenuji se Vojta Hudec, ve společnosti ESET jsem již pátým rokem a mám na starosti spolupráci s partnerskou sítí. Předchozí praxe se cca 9 let pojí s telekomunikacemi a obchodem. Předtím mám za sebou basketbalovou kariéru v USK Praha a Spartě Praha, ale to je již jen minulost. Aktuálně mimo práci je největším koníčkem a, zároveň nejnáročnějším, moje dcerka, a když čas dovolí hokej a MMA.

Jak dlouhá je spolupráce společnosti ESET a firmy Servodata? Jak naši společnost vnímáte?

Servodata jsou s námi již od roku 2006, já vás mám na starosti cca 3 roky, kdy jsem vás přebíral do své péče od kolegy Petra Danielovského. Osobně vnímám Servodata jako silného a velkého hráče na trhu s potenciálem.

Zároveň bych rád touto cestou poděkoval paní Rottové, se kterou probíhá výborná spolupráce, velmi se snaží a věřím, že i díky jejímu přístupu si Servodata udrží své postavení na trhu.

V současné době, jaké je nejaktuálnější téma, které se řeší v oblasti bezpečnosti pro korporátní společnosti? (čemu se vyvarovat?)

Bohužel aktuálně jedno z hlavních témat, které nás zásobuje prací, je válka na Ukrajině. Věřím, že toto bychom si všichni rádi odpustili. Jinak ty témata jsou velmi individuální a každý má prioritu jinde, ale pokud bych měl jedno vypíchnout, tak z naše pohledu je to cloudový sandbox, který jsme přidali do nových balíků a není nabízen jen samostatně. Aktuálně jej vnímáme v podstatě jako takový další nutný krok v posunutí bezpečnosti firem a něco, co by mělo být u našich zákazníků standardem a jehož přínos by měli znát. Další velké téma je EDR, toto je i z naše pohledu a přístupu k bezpečnosti trochu specifičtější a obsáhlejší téma, jelikož se s ním musí pracovat trochu jinak než s ostatními našimi produkty. Také jsou zde potřeba i další služby a pravidelná práce s ním, což si někteří neuvědomují, a proto s nimi hodně na toto téma diskutujeme, aby znali přesně možnosti a měli správná očekávání, v čem jim to pomůže, a co proto budou muset v ideálním stavu dělat oni. Tyto debaty se právě netýkají jen zákazníků, ale i partnerů, kde se snažíme hledat potenciál a připravit je na tento posun, protože trh se začíná v tomto směru ptát a je dobré být připraven a případně rovnou to umět nabídnout. Jinak, určitě je dobré zmínit starší témata. Další velmi vhodný nástroj je dvoufaktorové zabezpečení a pravidelné aktualizace na nejnovější verze produktů, to je asi základ.

Čemu se vyvarovat? Toho by bylo asi hodně a tyto informace pravidelně zveřejňujeme a doplňujeme na partnerské zóně pro partnery a na sociálních sítích, případně na dvojklik.cz, kde si to může projít a pročíst každý zákazník. Jinak asi nejhorší myšlenka z pohledu firem je “Já jsem pro ně malý, nezajímavý, mně se to nemůže stát.” Ve většině případů to takto vůbec nefunguje.

Nedávno jsme zaznamenali určité změny ve vašem produktovém portfoliu, mohli byste nám přiblížit novinky nebo aktualizace, které společnost ESET představila?

Jak jsem již zmínil, tak do většiny balíků pro firmy se dostal cloudový sandbox a jako bonus šifrování disku. Společně s tím došlo k přejmenování obchodních balíků, kde nyní jsou jednotlivé názvy stejné napříč celým světem a umožňuje nám to lepší řešení mezinárodních obchodů a případně i lepší orientaci korporátních zákazníků. Mimo toto doplnění a přejmenování, je výhoda nových balíků v tom, že jsou u nich nastaveny zajímavěji ceny, než kdyby zákazník řešil jednotlivé produkty samostatně, to je samozřejmě plus pro klienty a jejich budgety a dává to také velký smysl z pohledu bezpečnosti.

Ohledně budoucnosti, na co zajímavého se můžeme těšit, co se plánuje ve světě ESETu?

Tady si dovolím zůstat tajemný, samozřejmě nemůžeme usnout. Na novinkách, vylepšeních se stále pracuje, ale rádi chodíme s věcmi ven, až když jsou otestované u nás a víme, že budou přínosem pro naše zákazníky a partner za nás může dát ruku do ohně. Každopádně jsou v přípravě věci, po kterých část zákazníků volá a někteří partneři také, jako např. Patch managment.

V první řade, dovolte nám poděkovat za pozváni na setkáni. Velice si toho vážíme a jsem rádi, že se můžeme zase potkat. Co bylo pro Vaši firmu podnětem zorganizovat toto setkáni?

Během covidu tato fyzická setkání nebylo možné realizovat, proto jsme nyní rádi, že se postupně můžeme znovu začít setkávat osobně. Zároveň je zde několik témat, která jsou pro nás důležitá a proto jsme chtěli s novinkami seznámit vybranou část partnerů, a také znát i jejich názory, podněty a připomínky, které se následně budeme snažit zapracovat a využit.

Jak často děláte takové setkáni a kdo se jich může zúčastnit?

Celkově setkání s partnery je za celý rok v normálním stavu hodně, účastníme se a spolupracujeme na akcích u partnerů a sami také pořádáme, jak velké setkání na podzim, tak několik menších tematicky zaměřených – voda, farma, lyže. V čísle se dá říct, že přímo sami pořádáme za rok cca kolem 5 akcí (školení a spolupráce nezahrnuji). Hlavní podzimní setkání bylo primárně určeno pro TOP velké partnery jako poděkování a možnost diskuze nad směřováním a novinkami. Nicméně tento postoj se malinko mění a důležitý je pro nás každý partner, který je aktivní, má snahu se společně s námi rozvíjet. Proto nás na podzim prvně v historii čeká rozdělení jedné velké akce na dvě velké akce, aby bylo možné zapojit více partnerů. Menší akce bývají, jak jsem zmínil, tematicky zaměřené, jak obsahem informací, tak aktivitami. Zde se snažíme zvát partnery, kteří mají k tématu nejblíže nebo mají co říct a přitom víme, že se třeba na vodě neutopí a nebude to pro ně za trest 😊.

Proč právě prostory mimo Prahu?

Máme naše partnery po celém Česku a ne pro všechny je Praha lehce dostupná na takovou menší akci, případně zde není úplně to požadované vyžití. Proto se snažíme volit směrem do středu republiky, aby to bylo fér. Neplatí to samozřejmě vždy, ale pokud to jde, tak je to hlavní důvod.

Děkuji za váš čas

Mgr. Monika Šomšáková