Martin Holec byl nedávno jmenován obchodním ředitelem společnosti Servodata. To je příležitost, abychom se dozvěděli více o jeho kariéře, o tom, jak vypadá jeho současné práce a i o tom, za jakých okolností se do firmy Servodata dostal.

Jaká byla tvoje cesta do Servodat?

Oblast obchodu a IT mě začala zajímat už při studiu na vysoké škole, kdy jsem začal spolupracovat s kamarádem, který byl majitelem portálu Vysokeskoly.cz. Zde jsem se poprvé dostal do kontaktu s obchodem. Konkrétně prodej internetové reklamy, který mě ale prakticky okamžitě zavedl k zákazníkům, jako byly přední české banky nebo velké mediální agentury. Byla to větší škola, než samotné studium na VŠ 🙂 Po ukončení studia na České zemědělské univerzitě v oboru Informatika a dvou letém působení na pozici ředitele u internetového providera Cerberos LB jsem se rozhodl posunout dál a nastoupil do společnosti ČD-Telematika (ČDT). V roce 2019 jsem po téměř 12 letech na vlastní žádost v této polostátní firmě skončil. Prošel jsem pozicemi od řadového obchodníka přes manažera obchodní skupiny až na obchodního ředitele. Chuť zkusit dělat svoji práci jinak, podle sebe a sám za sebe, mě posunuly k myšlence vlastního podnikání, kde jsem začal pracovat pro několik zajímavých společností především v oblasti dopravy a IT. Na této cestě, která byla dost náročná především z důvodu začínající pandemie Covid 19 jsem opět začal spolupracovat s mým předchozím generálním ředitelem z ČD-Telematika Mirkem Řezníčkem. A tady už to začíná. Na konci jara 2021 mě pan Řezníček oslovil s nabídkou připojit se k němu a pomoci s obchodem v Servodatech.

Jaký je tvůj typický pracovní den na pozici obchodního ředitele?

Snažím se být do 8:00 na první schůzce nebo v kanceláři. Lidi si hodně v poslední době odvykli trávit čas v kanceláři, takže ráno je dost klidu na přípravu pro aktuální den. A pak už začíná ten správný chaos. Mix plánovaných i neplánovaných schůzek, nespočet hovorů a slibů, které jsem udělal za celý den. Tady k tomu bodu se ještě vrátím. To, co si o nás obchodnících často okolí myslí, je vtipné. Domnívá se často, že si chodíme po hospodách, vysedáváme na jednáních, celý den pijeme kafe, a tak bych mohl pokračovat dál. Byznys se ale nedívá na to, kdy máte dovolenou nebo jestli vám zrovna není dobře. Termíny výběrových řízení a nabídek tohle vůbec nezajímá. Je to nonstop práce, ve které, když chcete obstát, nejde povolit. I to je zásadní rozdíl mezi dobrým obchodníkem a někým, kdo si na to jen hraje. Když se večer dostanu domů, tak mi zbyde alespoň chvilka, kdy máme s rodinou čas na společnou večeři (pokud mi zrovna nezvoní mobil. Manželka ví o čem mluvím:-)). Jakmile děti usnou, tak je chvíle na nějakou zábavu, na moment se nadechnout. Většinou pak nastupuji na druhou směnu, kdy musím začít plnit všechny ty sliby, které jsem udělal za celý den. Tak to prostě je. Ale baví mě to. Kdo mě zná, tak ví že miluju práci pod stresem. Výkon jde pak zásadně nahoru a navíc se u toho můžu tvářit strašně důležitě (Dlouhý smích)

Co tě na tvé práci nejvíc baví?

To, že nemusím fungovat podle šablony. Každý den je jiný, potkávám se nebo jinak komunikuji s desítkami lidí každý den. Prakticky nikdy nevím, jaký bude můj den. Někdy jde vše přesně podle kalendáře, to ale není moc zábava. Jindy se vše začne hodně kazit, a to je to, co mě neustále motivuje. Makat, řešit to, co není podle plánu, hledat různé cesty jak dosáhnout cíle. Rozmanitost mé práce je obrovská, a to mě na tom baví.

Jak trávíš svůj volný čas?

Je vůbec možné na tohle odpovědět jinak než “s rodinou”?:-)  Dobře, teď vážně. Ta první věta samozřejmě platí. Mimo to si ale rád zajdu zaběhat. Pocit štěstí po běhu mě natolik nabudí, že mi nevadí ani uklidit nádobí a dělat jiné bohulibé domácí činnosti. Moc rád si přečtu dobrou knížku. Psychologie, byznys nebo investiční tituly mě vždycky hodně baví a navíc je to skvělý relax po celém dni v běhu mezi meetingy.

Jaké jsou tvé cíle v Servodatech?

Servodata je aktuálně jiná firma než před 5, 6 lety. Stavíme na čtyřech business “unitech”, které nám poskytují dostatečný produktový záběr. Abychom mohli efektivně fungovat, je nutné zjednodušit interní procesy. Na tom intenzivně pracujeme především s kolegy z Atlassian skupiny. Co se týče obchodu, tak se maximálně snažím o to, aby v každé “unitě” bylo dostatek nové práce, protože není možné žít jen z minulosti. Nové projekty nám dávají prostor jít vstříc novým výzvám, učit se, rozšiřovat tým a společnými silami Servodata posouvat dál a dál.